Pangatoimingud · LHV (2024)

Igapäevapangandus

1. Kas pangakontorid töötavad tavapäraselt?

Nii Tallinna kui Tartu kontor töötavad tavapäraselt, kuid palume kontorit külastada vaid hädavajadusel ja tervena, et hoidaniiendakui ka teenindajate tervist. Palume igapäevaseks asjaajamiseks kasutada elektroonilisi teeninduskanaleid.Klienditoee‑postiaadress on info@lhv.ee ja telefoninumber 6 800 400. Lisaks saad meiega ühendust kasutades reaalajas vestluskanalit.

Kõik klienditoe kontaktid leiad meie kodulehelt

2. Kas ma saan pangaga igal ajal ühendust?

Teenindame kliente eeskätt telefoni ja e-kirja teel. Klienditoe telefonile 6 800 400 vastame ööpäevaringselt ja oleme sulle hea meelega abiks. Ära muretse, kui sinu kõne kohe vastu ei võeta, helistame sulle tagasi või võtame sinuga e-kirja teel ühendust. Kontaktidele vastamise aeg võib olla tavapärasest pikem.

3. Kas pangakaardid toimivad tavapäraselt?

Kõik pangakaardid töötavad tavapäraselt.

4. Kas ja kuidas pangakaardiga maksta?

Pangakaardiga maksmine toimib tavapäraselt. Kõige ohutum on makseterminali mitte puudutada, vaid kasuta viipemakse võimalust. Viipemakse limiit on 50€, see tähendab, et kuni selle summani kaardiga viibates PIN-i sisestama ei pea. Kui siiski PIN-koodi sisestamine on vältimatu, soovitame pärast käed esimesel võimalusel puhastada.

5. Kuidas saan tellida pangakaarti?

Pangakaardi saad tellida mobiiliäpist või internetipangast. Praegusel ajal palume eelistada pangakaardi tellimist oma kodusele aadressile.

6. Kas automaatidest saab sularaha välja võtta?

LHV sularahaautomaadid töötavad tavapäraselt, kuid ajutiselt võib olla piiratud ligipääs mõnele kaubanduskeskuses asuvale automaadile. Samas soovitame sul maksta pigem elektrooniliste maksevahenditega.

Sularahaautomaatide asukohad

Kuigi automaate puhastatakse regulaarselt, ei ole seda võimalik teha pärast iga kliendi teenindamist. Seetõttu soovitame pärast pangaautomaadi kasutamist ja sularaha käsitsemist käsi pesta või desinfitseerida. Viiruse leviku ohtu vähendab kinnaste kasutamine.

7. Kuidas töötavad maksed?

Kõik maksed töötavad tavapäraselt. Soovitame kindlasti maksekorralduste edastamiseks kasutada elektroonilisi kanaleid – mobiiliäppi või internetipanka. Kui tekib vajadus, siis makselimiite saad muuta internetipangas. Välkmaksega jõuab raha/ülekanne teise panka (Swedbank, SEB, Coop) koheselt.

8. Kuidas töötavad LHV börsimaaklerid?

LHV börsimaaklerid töötavad tavapäraselt turgude lahtiolekuaegadel 9.00 kuni 23.00. Kõik internetipanga või kliendikontori vahendusel tehtud tehingukorraldused võetakse töösse ajalises järjekorras ning teatud turusündmuste korral peaks siiski arvestama, et viimasel hetkel sisestatud tehingud võivad samal kauplemispäeval jääda täitmata.

9. Kuidas tehakse LHV Trader kandeid?

LHV Trader rahakandeid tehakse tavapäraselt ehk kord tunnis kuni kella 17.00-ni.

Laenud, liising ja järelmaks

Koroonaviiruse mõju majandusele võib panna ettevõtteid ja eraisikuid keeruliste majanduslike valikute ette. Nagu tavapäraseltki, võimaldab LHV nii eraklientidele kui ka ettevõtetest laenuklientidele maksepuhkust. Tähtis on murede tekkimisel tegeleda nendega kohe, enne kui on tekkinud võlgnevus.

1. Kuidas erakliendina taotleda laenu või järelmaksu maksepuhkust?

Juhul, kui vajad maksepuhkust, palun esita meile taotlus. Oluline on, et maksepuhkuse avaldus jõuaks meieni enne, kui on tekkinud võlgnevus. Juba kehtiva maksepuhkuse pikendamiseks konsulteeri oma kliendihalduriga või kirjuta laenutugi@lhv.ee.

2. Kas ettevõttele saab taotleda maksepuhkust?

Ka ettevõttele saab taotleda maksepuhkust. Kui su ettevõte vajab maksepuhkust, võta palun ühendust oma laenuhalduriga.

Mikrolaenu klientidel palume täita maksepuhkuse taotlus või saata avaldus vabas vormis aadressile mikrolaen@lhv.ee.

Oluline on, et maksepuhkuse avaldus jõuaks meieni enne, kui on tekkinud võlgnevus. Juba kehtiva maksepuhkuse pikendamiseks konsulteeri oma kliendihalduriga või kirjuta laenutugi@lhv.ee.

3. Kas laenukindlustus (väikelaen ja järelmaks) katab laenumaksed?

Kõiki juhtumeid käsitletakse lähtudes kehtivatest tingimustest. Kindlustusjuhtumiks loeme, kui tegemist on soovimatu töökoha kaotusega või haiguslehega, mis kestab üle 30 päeva. Kuid näiteks sundpuhkus või töölepingu peatamine, samuti hooldusleht, ei ole kindlustusjuhtum. Täpsema info saamiseks või võimaliku kindlustusjuhtumi registreerimiseks kirjuta aadressil finance@lhv.ee.

Pension

1. Kust leian lisainfot 2021. aastal jõustunud pensionireformi kohta?

Oleme pensionireformi puudutava info koondanud LHV kodulehele pensionireformi rubriiki.

Pensionireform jõustus 1. jaanuaril, kuid erinevate otsuste langetamisega ei ole kiiret. Soovitame oma valikutega tutvuda ja teha kaalutletud otsus.

2. Kuidas saan sõlmida lepingu pensioni investeerimiskonto avamiseks?

LHV Pangas saab alates 1. jaanuarist sõlmida lepingut pensioni investeerimiskonto (ehk PIK-i) avamiseks. Tegemist on isikliku eriotstarbelise pangakontoga, kuhu saab suunata oma pensioniinvesteeringud, et neid iseseisvalt juhtida.

PIK-i lepinguid saab sõlmida igal ajal LHV kodulehel lhv.ee/pik kaudu.

Ajavahemikul jaanuarist juuli lõpuni tehtud lepingute puhul saab hakata PIK-i kasutama septembris 2021.

3. Kuidas esitada avaldust II samba maksete peatamiseks või II pensionisambast väljumiseks?

Alates 1. jaanuarist 2021 on võimalik esitada avaldust II samba maksete peatamiseks või II pensionisambast väljumiseks. Loe lähemalt Pensionireformi lehelt.

Neid avaldusi on võimalik elektrooniliselt esitada Pensionikeskuse lehel. Selleks, et kogumispensioni muudatused toimuksid septembris 2021, saab avaldusi teostada kuni 31. märtsini. Seega otsustamisega aega on ja kiirustada pole tarvis.

Pea meeles! Kui peatad sissemaksed ja/või võtad kogutud raha välja, siis uuesti saad II samba süsteemiga liituda alles 10 aasta pärast.

4. Olen teise sambaga liitunud. Kas pean üle kinnitama, et soovin kogumist jätkata?

Ei pea. Sellisel juhul jätkub kõik nii, nagu seni. Kes on II sambaga liitunud, koguvad oma pensionifondis raha edasi nagu seni. Avaldus tuleb esitada neil, kes soovivad midagi muuta.

5. Kuidas liituda II pensionisambaga?

Ka II pensionisambaga liituda on võimalik mugavalt kodust lahkumata. II pensionisamba saad avada ja fondi valida LHV kodulehel pensioni rubriigis.

Reisikindlustus

1. Milline on Platinum ja Kuldkaardiga seotud reisikindlustuskaitse seoses koroonaviirusega?

LHV pangakaartidele pakub reisikindlustust If Kindlustus. Kui reis jääb ära epideemia tõttu, siis reisikindlustuse tingimuste kohaselt kahjud hüvitamisele ei kuulu. Tühistatud lennu- või laevareisi piletite vahetamise või hüvitamise küsimuses soovitame seetõttu pöörduda vastava lennu- või laevafirma poole, lahendamaks ära jäänud reisi võimaliku edasilükkamise või piletite hüvitamise küsimust.

Olles juba välisriigis hetkel, kui reisi sihtkohas või teel läbitavas piirkonnas kuulutatakse välja epideemiapuhang või sellega seotud eriolukord, hüvitab If reisitõrke kindlustuse alt (Reisi poolelijäämine evakueerimise tõttu) täiendavad lisakulud transpordile ja majutusele Eestisse tagasi pöördumiseks.

Vastuseid oma küsimustele saab Ifi kodulehelt www.if.ee, helistades kindlustustelefonil +372 777 1211 või kirjutades info@if.ee.

Turvalisus

1. Petukirjad LHV panga nimel

Ka koroonaviiruse teise laine ajal levivad petukirjad ja kelmide telefonikõned oluliselt aktiivsemalt, mistõttu tuleks internetis pangatoiminguid tehes või ootamatu telefonikõne saamisel olla eriti tähelepanelik ja teha kõik endast olenev petuskeemide äratundmiseks.

LHV ei edasta oma klientidele kunagi viiteid kodulehele mobiiltelefoni lühisõnumi teel. Kui oled saanud mobiilile petusõnumi või kahtlase e-kirja või telefonikõne, teavita sellest meid aadressil info@lhv.ee või security@lhv.ee.

Internetipanka sisse logides veendu alati, et see on LHV ametlik pangakanal. Sellele viitab veebilehe korrektne aadress, toimivate linkidega ja korrektne lehekülg ning veebilehitseja aadressireal olev väike roheline tabaluku sümbol. LHV internetipanga kodulehe aadressi alguses on alati https://www.lhv.ee/ või https://api.lhv.eu/psd2..

Pea meeles, et Smart-ID ja mobiil-ID PIN2-koodiga allkirjastatakse üksnes lepinguid ning kinnitatakse makseid. Internetipanka sisenemiseks ei küsi LHV mitte kunagi sinult PIN2-koodi. Samuti ei küsita PIN-koode kunagi telefoni teel.

Vaata järele, kas oled määranud oma internetipanga limiidid asjakohaselt. Ära hoia neid limiite liiga suurena, sest saad nende suurust vajaduse korral alati muuta.

Teata petulehest

Loe lähemalt turvalisusest pangateenuste kasutamisel

Kinnitan, et kaaslaenusaaja on nõus ja avaldanud soovi käesoleva avalduse esitamiseks.

Pangatoimingud · LHV (2024)

FAQs

Who owns LHV? ›

Rain Lõhmus and the persons related to him (AS Lõhmus Holdings, OÜ Merona Systems) own altogether 68,649,130 shares, representing 21.18% of all shares. Andres Viisemann is one of the founders of LHV and the manager of LHV pension funds.

What is the LHV? ›

The lower heating value (LHV), also known as the net calorific value (NCV), is defined as the amount of heat released by fully combusting a specified quantity less the heat of vaporization of the water in the combustion product.

Is LHV a safe bank? ›

Is my money safe with LHV Bank? Yes, your deposits with LHV Bank through Flagstone, Hargreaves Lansdown Active Savings and Raisin UK are protected up to £85,000 under the Financial Services Compensation Scheme (FSCS).

Who is the CEO of LHV? ›

Erki Kilu is the CEO of LHV.

Why do we use LHV? ›

The LHV of a fuel determines the fuel flow rate required when going into the engine because the total quantity of energy input necessary for the engine to produce a specific output power is defined and fixed. Hence the gas flow rate has to be such in order to provide the required energy input.

What is the difference between HHV and LHV? ›

Note: Higher heating value (HHV) is calculated with the product of water being in liquid form while lower heating value (LHV) is calculated with the product of water being in vapor form.

What is the meaning of HHV? ›

Higher heating value (HHV) is defined as the total energy released when a substance is burned in an oxygenated atmosphere and the beginning and end of the reaction are at room temperature.

What does LHV Bank stand for? ›

LHV Pank (originally Lõhmus, Haavel & Viisemann) is an Estonian banking and financial services company headquartered in Tallinn.

What is the LHV group structure? ›

LHV Group is the largest domestic financial group and capital provider in Estonia. The LHV Group's key subsidiaries are LHV Pank, LHV Varahaldus, LHV Kindlustus, and LHV Bank Limited. The Group employs over 1,100 people.

Who is Rebecca Wright chief people officer? ›

Chief People Officer

Rebecca Wright is a senior HR professional with expertise supporting board-level executives across a range of HR disciplines and industries, including fintech, legal, banking, insurance, and consultancy.

What are the values of LHV Bank? ›

Our values are simplicity, support, and effectiveness. We don't like beating around the bush – we prioritise simplicity in everything we do, so that doing business with us is easy, our actions are relevant, understandable and transparent.

Top Articles
Culver's Flavor Of The Day Paducah Ky
Ihub Fnma Message Board
Epguides Succession
Zavvi Discount Code → 55% Off in September 2024
LOVEBIRDS - Fly Babies Aviary
Nail Salon In Victoria Tx Mall
Everything You Might Want to Know About Tantric Massage - We've Asked a Pro
Hidden Goblin Stash Failed Perception
Dryers At Abc Warehouse
Jackie Knust Wendel
2 værelses hus i Ejby
What Is Opm1 Treas 310 Deposit
Discovering The Height Of Hannah Waddingham: A Look At The Talented Actress
Ellaeats Tumblr
Lesson 10 Homework 5.3
Body Rub Phoenix
Word Jam 1302
Shahala Middle School Shahala Middle School Student Handbook
Binny Arcot
Andrew Davis Vsim
Truecarcin
Warren County Skyward
Offres Emploi Purchasing manager Paris (75000) | HelloWork
Jetblue Live Flight Tracker
Excuse Me This Is My Room Comic
Sloansmoans Many
Toonily.cim
Rek Funerals
Vegamovies Home
Gold Bowl Vidalia La Menu
Used Drift Boats For Sale Craigslist
Https Eresponse Tarrantcounty Com
Marshfieldnewsherald Obituary
Ulta Pigeon Forge
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
352-730-1982
Www.questdiagnostics.com
France 2 Journal Télévisé 20H
Best Hair Salon Dublin | Hairdressers Dublin | Boombae
Watch ESPN - Stream Live Sports & ESPN Originals
Tamilrockers 2023 Tamil Movies Download Kuttymovies
Avalon Hope Joi
Ruth Chris 3 Course Meal
Premier Nails Lebanon Pa
America's Best Wings Raleigh Nc Rock Quarry
Mathews Vertix Mod Chart
Rabbi Raps
Goldthroat Goldie
Pinellas Fire Active Calls
Black Panther Pitbull Puppy For Sale
Luaj Shah Falas
The t33n leak 5-17: Understanding the Impact and Implications - Mole Removal Service
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6167

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.